3 goede aandelen van de AEX beurs

Stock market

Op zoek naar een stabiele en betrouwbare belegging? Kijk dan eens op de AEX, een van ’s werelds oudste en meest gerespecteerde beurzen. Met meer dan driehonderd genoteerde bedrijven is er voor elk wat wils. Hier zijn 3 van onze favoriete keuzes van deze gerespecteerde beurs. Veel plezier bij het beleggen!

Wat is de AEX-beurs en wat is haar oorsprong

De AEX is een effectenbeurs in Amsterdam. Ze werd opgericht in 1602 en maakt nu deel uit van Euronext, de eerste pan-Europese beurs. De AEX is de thuisbasis van enkele van Nederlands grootste bedrijven, waaronder Heineken, Royal Dutch Shell, en Unilever. De AEX Index is de hoofdindex van de beurs, en hij is samengesteld uit de 25 grootste aan de beurs genoteerde bedrijven.

De AEX is een van de oudste beurzen ter wereld, en ze heeft een lange geschiedenis als voorloper op het gebied van innovatie. Zo was ze bijvoorbeeld de eerste beurs die in 1997 de elektronische handel introduceerde. Vandaag de dag is de AEX nog steeds een toonaangevende Europese beurs, die handel in een breed scala van effecten aanbiedt. Aex koers vandaag bekijken wordt aangeraden door ons!

3 goede aandelen van de AEX beurs om nu in te beleggen

De AEX beurs is een prima plaats om je geld te beleggen. Er zijn veel verschillende bedrijven op de beurs genoteerd, en elk ervan biedt verschillende voordelen. Hier zijn drie van de beste aandelen om op dit moment op de AEX beurs te kopen:

1. Royal Dutch Shell. Royal Dutch Shell is een van de grootste olie- en gasmaatschappijen in de wereld. Het bedrijf heeft een sterke financiële positie en is goed gepositioneerd om te profiteren van de aanhoudende groei van de wereldwijde vraag naar energie. Royal Dutch Shell biedt ook een dividendrendement van 5%, waardoor het een aantrekkelijke belegging is voor inkomstenbeleggers.

2. ABN AMRO Groep. ABN AMRO Groep is een toonaangevende bank in Nederland. Het bedrijf heeft een sterke financiële positie en is goed gepositioneerd om te profiteren van de aanhoudende groei van de Nederlandse economie. ABN AMRO Groep biedt ook een dividendrendement van 4%, waardoor het een aantrekkelijke belegging is voor beleggers in inkomen.

3. Heineken Holding. Heineken Holding is een van de grootste brouwerijen ter wereld. Het bedrijf heeft een sterke financiële positie en is goed gepositioneerd om te profiteren van de aanhoudende groei van de wereldwijde vraag naar bier. Heineken Holding biedt ook een dividendrendement van 3%, waardoor het een aantrekkelijke belegging voor inkomensbeleggers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *